Proiecte

Ecologie și protecția mediului

Acum 3 luni am demarat un nou proiect pentru comunitate din dorința de a vedea un oraș curat.

Este vorba despre proiectul *Buzăul curat*, care a început inițial cu o acțiune de ecologizare a parcului Crâng. Evenimentul s-a numit *Crângul fără gunoi* și s-a desfășurat în 6 ediții care au condus cu succes la îndepărtarea gunoaielor într-o zonă importantă a parcului.

Datorită oamenilor pe care i-am cunoscut, ne-am decis să ne alăturăm și campaniilor de împădurire din județ, astfel Buzăul curat s-a transformat în pagina de facebook:

Buzăul curat și împădurit

Dacă vrei să te alături echipei noastre, te așteptăm în grupul nostru de pe facebook: buzaulcurat

Pe 8 August a luat naștere o idee nebunească, aceea de a vedea Crângul curat. Două luni mai târziu, ideea a devenit realitate datorită unei echipe de buzoieni care a făcut posibilă ecologizarea parcului. Curățarea parcului s-a realizat în 6 ediții și s-a concretizat cu montarea unei plase de protecție, pentru ca buzoienii să nu mai arunce gunoaiele în pădure.

 

Acțiunile noastre au ca motivație dragostea față de orașul nostru. Ne-am implicat cu dăruire, ni s-au alăturat oameni minunați, iar presa locală a fost alături de noi. Găsiți mai jos articolele ce s-au scris despre activitatea grupului https://www.facebook.com/groups/buzaulcurat

1. http://www.buzaumedia.ro/social/crangul-fara-gunoi-va-asteapta-joi-la-poarta-numarul-doi/

2. https://www.buzau.net/stiri-buzau/diana-a-primit-sprijinul-mult-asteptat-21299.html

3. https://www.newsbuzau.ro/social/35415-crangul-fara-gunoi-va-asteapta-joi-la-poarta-numarul-doi

4. http://opiniabuzau.ro/buzoianca-diana-rus-va-primi-sprijinul-rer-in-actiunea-de-igienizare-a-crangului/

5. http://opiniabuzau.ro/astazi-de-la-ora-1730-o-noua-actiune-de-ecologizare-a-parcului-cring/

6. http://buzauplay.ro/2018/09/14/buzoienii-de-toate-virstele-isi-iubesc-orasul/

7. http://reporterbuzoian.ro/diana-a-primit-sprijinul-mult-asteptat/

8. http://www.sansanews.ro/stiri/actualitate/buzau/actiune-de-ecologizare–ce-mai-arunca-buzoienii-in-padurea-crangului.html

9. http://www.sansanews.ro/stiri/actualitate/buzau/ce-nesimtire-crangul-ieri-curatat-azi-plin-de-gunoaie.html

10. https://www.buzoienii.ro/au-opus-bunul-lor-simt-nesimtirii-a-sute-mii-de-buzoieni/

11. http://opiniabuzau.ro/impreuna-pentru-buzoieni-isi-schimba-statutul-pentru-a-se-implica-mai-mult-in-activitati-de-ecologizare/

12. http://www.sansanews.ro/stiri/actualitate/buzau/buzaul-curat-o-noua-actiune-de-ecologizare-la-magura

13. http://www.sansabuzoiana.ro/actualitate.html?aid=78657&fbclid=IwAR3KKVyfLmCZJJ4Z1OQOkScXB5K8uAxiwNwrXco7WkY5FlPHG_hJjwR06dU

 

 4.10.2018 Prima campanie de conștientizare privind menținerea curățeniei în oraș. 

Împreună cu o parte din echipă am ieșit în zona parcului Crâng și le-am vorbit oamenilor despre acțiunea noastră de ecologizare din pădure și despre importanța menținerii curățeniei.

 

 

 

Pentru că și în județ gunoaiele reprezintă o problemă, am luat legătura cu primarii din două comune cu mult spațiu verde, care au inițiat activități de ecologizare împreună cu asistații social.

 

          

 

24.10.2018 – Acțiune de ecologizare Aleea Căprioarei și împrejurimi – etapa 1 

 

  

  

 

2.10.2019 – Ecologizare împrejurimi Aleea Căprioarei- ediția a 2-a

 

   

     

 

24.04.2019 – Fabrica de vopsele Alchim Expert a organizat un eveniment de ecologizare ce a presupus curățarea curții unde au sediul. Este vorba despre Flacăra, locul unde mai multe firme din oraș își desfășoară activitatea și de unde am adunat zeci de saci de gunoi. Ne-am alăturat cu drag și am apreciat inițiativa lor.

 

       

 

25.04.2019 – Ecologizare Parc Marghiloman

 

     

 

22.08.2019 – Marșul Curățeniei Buzău. Am organizat pentru prima oară în orașul nostru, un marș dedicat conștientizării menținerii curățeniei.

 

       

       

UPDATE 27.10.2019

Azi ne-am alăturat campaniei naționale privind conștientizarea aruncării chiștoacelor pe stradă. Ne-am adunat 30 de voluntari și într-o oră am strîns 4.200 kg de mucuri de țigară.

8.11.2019 - Plantare Liceul Teoretic Pogoanele

Astăzi, conducerea Liceului Teoretic Pogoanele a răspuns provocării noastre și a încurajat elevii să iasă la plantat, dar mai înainte, curtea a fost ecologizată. S-au plantat 12 arbori din familia foioaselor și 30 metri de gard viu, donații primite de la Direcția Silvică Buzău, căreia îi mulțumim!