Proiecte

[P]Pachetul de pranz

Acest proiect presupune să asigurăm masa de prînz copiilor care vin la școală fără pachet pentru că părinții nu își permit. De cele mai multe ori, copiii mănîncă doar o singură dată pe zi, cartofi prăjiți și ce mai primesc de pomană prin sat.
Proiectul a luat naștere, azi, 9.11.2018, cînd am stabilit cu 3 profesori de gimnaziu dintr-un sat buzoian prima listă cu acei copii care au nevoie urgentă de o masă de prînz.

Care este procedura?!
Colaborăm cu un magazin de pe strada școlii respective, care în fiecare dimineață le va pregăti copiilor un sandvici și o banană. Un angajat al școlii va prelua acele pachete și le va distribui copiilor. Astfel, ei vor avea ce să mănînce la prînz, se vor concentra mai bine la lecții și nu vor mai ajunge înfometați acasă, unde poate nu-i mai așteaptă nici o masă…
Costul acestui pachet este 5 lei.

Obiectivele pe termen lung sînt:
1. Asigurarea pachetului de prînz tuturor copiilor din școală și de la grădiniță.
2. Amenajarea unei cantine unde copiii să primească zilnic o masă caldă.

3.12.2018 – Actualizare
Am încheiat o nouă colaborare cu un restaurant din Buzău care va oferi un sandvici de o calitate mult mai bună și îl va diversifica o dată la cîteva zile. Sandiciurile conțin șnițel de pui (stripsuri sau șuncă presată), cașcaval, salată, roșie și chiflele sunt din lipie. Lîngă sandvici rămîne și banana sau se vor pune clementine.
Am mai luat încă 12 copii de la clasele 5-8 la Școala din Stăncești și dorim să extindem proiectul la Școala din Vadu Pașii. Pachetele sunt însoțite de certificat de conformitate.
Avem în prezent 22 de copii cărora le oferim acest pachet zilnic, costurile se ridică la 220 lei pe zi.

20.12.2018 – Actualizare
Revenim cu poze de la Școala din Stăncești unde se livrează cele 22 de pachete zilnic. Am vorbit și la Școala din Vadu Pașii pentru a extinde acest proiect și acolo. Aici vom începe tot cu clasele de gimnaziu, unde 17 copii au nevoie de această masă și poate de la anul vom lua și de la 5-8, în funcție de posibilități.
Costurile se vor ridica la 8000 lei lunar pentru cele două școli.