Proiecte

Pachetul de prînz

Acest proiect presupune să asigurăm masa de prînz copiilor care vin la școală fără pachet pentru că părinții nu își permit. De cele mai multe ori, copiii mănîncă doar o singură dată pe zi, cartofi prăjiți și ce mai primesc de pomană prin sat.
Proiectul a luat naștere, azi, 9.11.2018, cînd am stabilit cu 3 profesori de gimnaziu dintr-un sat buzoian prima listă cu acei copii care au nevoie urgentă de o masă de prînz.

Care este procedura?!
Colaborăm cu un magazin de pe strada școlii respective, care în fiecare dimineață le va pregăti copiilor un sandvici și o banană. Un angajat al școlii va prelua acele pachete și le va distribui copiilor. Astfel, ei vor avea ce să mănînce la prînz, se vor concentra mai bine la lecții și nu vor mai ajunge înfometați acasă, unde poate nu-i mai așteaptă nici o masă…
Costul acestui pachet este 5 lei.

Obiectivele pe termen lung sînt:
1. Asigurarea pachetului de prînz tuturor copiilor din școală și de la grădiniță.
2. Amenajarea unei cantine unde copiii să primească zilnic o masă caldă.

 

31.10.2018

Am încheiat colaborarea cu magazinul din sat și am căutat oferte la restaurante din oraș. În program avem 23 de copii, ce vor primi de la restaurantul cu care am încheiat colaborare 23 de pachete ce conțin un sandviș și un fruct. Livrare pachetelor se face zilnic, de luni pînă vineri.

 

 

Apariții tv în legătură cu acest proiect:

Pachetul de prînz continuă și în februarie!

Am reușit să achităm cele 23 de pachete pentru copii și în ianuarie, dar uite că am intrat într-o nouă lună în care trebuie să găsim din nou susținere pentru a le furniza copiilor pachetul de prînz mult așteptat.Costurile pentru această lună se ridică la 3220 lei.Cine dorește să doneze orice sumă pentru acest proiect, o poate face în conturile Asociației sau prin card Revolut:Cont în lei: RO87BTRLRONCRT0435773501Cont în euro: RO37BTRLEURCRT0435773501Beneficiar: Asociația Împreună pentru buzoieniPaypal: https://www.paypal.me/impreunaptbuzoieni

Publicată de Asociația Împreună pentru buzoieni pe Marţi, 5 februarie 2019

 

 

 

Eroul Zilei. Tânăra care ajută elevii nevoiași

O tânără din Buzău le oferă pachete cu gustări elevilor sărmani. Diana Rus, cunoscută în comunitate pentru implicarea sa în numeroase campanii, le oferă copiilor sandvișuri şi fructe prin proiectul pe care l-a intitulat "Pachetul de Prânz".

Publicată de Eroul Zilei pe Luni, 4 februarie 2019