Cazuri

La doar 7 ani, Elena trebuie să se opereze din nou pe inimă

PREZENTARE CAZ - FEBRUARIE 2017

Elena este o fetiță isteață și cu rezultate foarte bune la învățătură, care are o mare durere: nu se poate juca la fel ca alți copii de vîrsta ei, din cauza problemelor de sănătate pe care le are. La 7 ani, deja a trecut printr-o operație pe inimă și va mai fi nevoie de încă una. Fetița e bolnavă de la vîrsta de 9 luni.

Elena mai are o soră, operată și ea de hernie inghinală; ambele locuiesc cu părinții lor. Tatăl a fost bolnav la plămîni,  iar acum suferă de pancreatită, muncește cu ziua, iar mama lucrează menajeră în casele oamenilor sau cu ziua prin sat. Cu toate lipsurile pe care le au, fetele sînt foarte bine îngrijite și educate. Nu primesc ajutor social, doar o indemnizație de 164 lei.

Cel mai mare ajutor pe care l-am oferit acestei familii, a fost achitarea operației. Pe lîngă asta, am ajutat cum am făcut-o de obicei, cu haine, alimente rechizite, un cuptor cu microunde, brichete pentru foc, le-am aniversat fetelor zilele de naștere și am trimis diverse persoane să le ajute.

UPDATE 10 MAI 2019

Tatăl a primit o ofertă de muncă în afară acum ceva timp. Îi merge bine, prin urmare toată familia se va muta acolo. Caz încheiat.