Cazuri

Adolescentă nevăzătoare, diagnosticată cu epilepsie

 

? Andra Maria Baciu s-a născut prematur , iar din această cauză a stat o lună și jumătate la incubator. Deși mergea la control oftalmologic periodic, medicii nu au observat la timp că Andra avea dezlipire de retină. I s-a pus mai întîi diagnostic de Retionopatie de Prematuritate stadiul 4 , au decis să îi facă operația în țară, apoi i s-a spus că operația nu a avut succes și că diagnosticul este Retionopatie de Prematuritate stadiul 5-dezlipire totală de retină….și că Andra va rămîne nevăzătoare.
?  Familia a găsit un medic care să o opereze din nou, dar, după această procedură care nu a reușit, medicul a spus că deocamdată nu se mai poate face nimic.
? Pînă la vîrsta de 2 ani, în afara faptului că era nevăzătoare, Andra s-a dezvoltat normal. Numai că, după vîrsta de 2 ani, viata Andrei s-a schimbat complet…a inceput sa aiba mici tresariri…apoi a regresat(pe parte de vorbire).In urma unui control (si investigatii) neurologic a fost diagnosticata cu Ecefalopatie Epileptica…o forma de epilepsie rezistenta la tratament.
? Din cauza faptului că, Andra a facut destul de multe crize de epilepsie anul acesta , pentru care medicii din Romania nu mai au solutii, familia a căutat clinici in afara tarii sperînd ca se va gasi pentru Andra un tratament care sa o ajute…sa ii linisteasca creierul, sa poata avea progrese mai mari.
? Parintii au primit un raspuns de la un spital din Londra. Spitalul Gosh din cadrul departamentului de Neurologie din Londra i-a facut fetei o programare pentru investigatii si consult in data de 25 octombrie, insa costurile ajung la 2500 de lire sterline (inclusiv cu transportul si cazarea). Aceste costuri su
sînt foarte mari, peste puterile familiei.
Pentru donații este pus la dispoziție contul mamei:

RO91INGB0000999902206702
Nume Beneficiar: Maria – Madalina Baciu
Banca Beneficiar: ING Bank Bucuresti Centrala
Cod SWIFT: INGBROBU