Cazuri

Familie cu 4 copii – fără apă potabilă, bani de mîncare și condiții de trai

PREZENTARE CAZ

Am dat peste un băiat la casă, la Kaufland, era cu mama lui. Mama cumpărase cîteva felii de parizer și două caiete, nu era bani de mai mult. Băiatul avea o foaie în mînă primită de la școală, cu lunga listă de rechizite.  Mama a fost de acord să-i achităm ce voia să cumpere și i-am mai dat alte rechizite pentru cei doi copii care merg la școală.

Am aflat mai multe despre acest caz, doi soți și patru copii locuiesc într-o singură cameră, într-o zonă în care nu au acces la apă curentă, acea zonă fiind chiar în orașul nostru. Mama folosește apa din gîrla din spatele casei pentru a spăla copiii și hainele, însă doar vara. Pentru mîncare, familia cumpără mereu apă la 10 sau 15 l. Dintre cei 4 copii, doar doi merg la școală, pentru că nu a existat puterea financiară pentru a-i trimite pe toți. Tatăl muncește cu ziua, nu are buletin și nu poate să-și facă altul prea curînd, pentru că nu are acte de proprietate. Mama cerșește aproape zilnic pentru a face rost de bani pentru pachetelor copiilor care merg la școală.

UPDATE 12.09.2019

I-am dat mamei și alte rechizite pentru copii.

UPDATE 27.12.2019

Am cumpărat familiei o tonă de brichete pentru foc.

UPDATE 30.12.2019

Am trimis diverse persoane sau reprezentanți ai instituțiilor buzoiene (de ex. Politia Locala) pentru a oferi familiei donații.

UPDATE 13.01.2020

Chiar dacă sărbătorile au trecut, noi direcționăm mereu persoane care să ajute copiii, așa cum s-a întîmplat și astăzi.

UPDATE 22.01.2020

Am decis să le forăm un puț în curte. După finalizarea puțului am făcut teste apei, care nu este potabilă și nu poate fi folosită nici după fierbere. Momentan, familia va utiliza apa din puț pentru igiena personală și pentru a spăla haine, ceea ce înseamnă o mare îmbunătățire pentru toți.

Costul acestui proiect s-a ridicat la suma de 3100 lei. Revenim cu actualizare dacă există soluții pentru potabilizarea apei, pîna atunci, familia are nevoie de apă potabilă, care poate fi cumpărată la bidoane de 15 l.

UPDATE 30.01.2020

O altă modalitate prin care putem ajuta copiii acestei familii este să-i sprijinim cu ceea ce au nevoie pentru școală. Copiii mici, care nu au fost dați la grădiniță din cauza lipsei banilor vor fi înscriși la grupa zero în această toamnă, pentru că i-am promis mamei că o vom ajuta cu rechizite, haine și ghiozdane. Copiii mari au nevoie în această perioadă de rechizite și de pachet pentru școală. Costul pentru două sandvșuri este de 10 lei pentru ambii copii.

UPDATE 4.02.2020

I-am cumpărat și dus familiei acasă mai multe bidoane cu apă, i-am dat mamei bani pentru alimente și pentru rețeta unuia dintre copii, care e răcit.

UPDATE 7.02.2020

Mama era în parcare, acolo unde am și cunoscut-o. Afară e o vreme îngrozitoare și ea a venit sp cerșească, nu avea bani de mîncare pentru copii. Soțul nu a mai găsit de muncă de ceva timp și nici unul nu are ajutor social. I-am dat bani să cumpere alimente.

UPDATE 14.02.2020

În vizită cu apă și alimente pentru pachetul de școală.

UPDATE 21.02.2020

Azi i-am donat mamei cîteva bonuri de masă.

UPDATE 24.02.2020

I-am dat mamei haine și alte bonuri de masă.

UPDATE 23.03.2020

O echipă foarte faină de oameni, a fost ieri la cei 4 copii cu o grămadă de alimente, dulciuri și apă.
Îi mulțumim lui Dan Nadoleanu pentru organizarea acțiunii!
Oameni de-ăștia să tot fie.

UPDATE 06.04.2020

Am vizitat familia și am donat alimente, apă, bonuri de masă și bani pentru butelii și alte cheltuieli.
Am mers împreună cu un buzoian cu suflet mare, care a donat cu banii strânși din grupul de cunoștințe multe alimente.

UPDATE 12.05.2020

Ne-am întâlnit cu mama și una dintre fetițe. I-am donat bonuri de masă și bani.

UPDATE 24.05.2020

Am fost cu electrician la familia în cauză pentru a face o constatare cu privire la problemele care trebuie rezolvate și costurile manoperei și a materialelor.
Va începe lucrul de săptămâna viitoare, costurile totale ale reparației fiind aproximativ 700 RON.

UPDATE 28.05.2020

Zilele următoare vom începe lucrările de reparație. Acestea vor costa 700 LEI(mână de lucru și materiale necesare).
Vă reamintim că familia plătește o factură foarte mare la Electrica în fiecare lună, bani indispensabili pentru asigurarea nevoilor zilnice ale familiei. Această problemă va fi rezolvată după finalizarea reparațiilor.
Puteți face donații aici.

UPDATE 10.06.2020

În continuare, avem nevoie de donații pentru cumpărarea unei mașini de spălat.
Pentru donații, intră aici. Ne dorim să oferim familiei condiții de trai mai decente, primul pas fiind o mașină de spălat.
Lucrările la instalația electrică sunt în derulare. Zilele acestea vor fi finalizate.

UPDATE 17.08.2020

I-am donat mamei bonuri de masă.

VREI SĂ CONTRIBUI?