Cazuri

Georgian, Vasilica si Bunica

PREZENTARE CAZ

Un băiat de 14 ani este crescut de bunica lui, după ce tatăl a ajuns în închisoare, iar mama și-a întemeiat o altă familie. Bunica are o pensie de CAP de 704 lei. În ciuda lipsurilor materiale, copilul își câștigă singur banii de buzunar ajutând oamenii din satul lui cu diverse activități ( dă oile la muls, așază lemne etc.). Locuiește cu bunica într-o singură cameră cu 2 paturi, televizorul e stricat. Îi place sa crească animale și și-a cumpărat un cal și mai are trei oi. De sărbatori a primit două cărți despre creșterea animalelor, iar când i-a fătat oaia, cu informațiile citite în carte a știut să o ajute, să întoarcă fetusul cu picioarele .  Nu are rezultate excepționale la școală, este clasa a VII a, dar merge cu regularitate la ore. Li s-a stricat aragazul și televizorul. Mâncarea nu este o problemă pentru că își cresc animale și păsări în curte.

Ajută-ne sa le oferim celor doi suportul financiar de care au nevoie. Acesta poate fi sub forma donațiilor financiare, donații materiale(aragaz / televizor)

Cine vrea să viziteze personal familia, ne poate solicita datele printr-un mail.

UPDATE 18.02.2020

Astăzi i-am vizitat pe Georgian și pe bunica lui. Le-am dus un televizor, un ghiozdan și rechizite. Ne-a impresionat mult povestea lui, dar acum, după ce l-am cunoscut și am văzut cît de harnic, de gospodar și de modest este, îl îndrăgim și mai mult. Nu am rezolvat cu aragazul, vrem să dăm comandă de unul. Băiatul mai are nevoie de încălțăminte mărimea 36 și  geci de iarnă și primăvară, mărimea 175/92A.

Muncește în curțile vecinilor, la cîmp, oriunde se poate și așa cum am scris la prezentarea cazului, cu banii cîștigați cumpără animale, feblețea lui fiind calul, Vasilică, în vîrstă de 7 luni. Tot din banii cîștigați și-a cumpărat un telefon și uitați ce imagine are pe fundal.

Lui Georgian îi place fotbalul, dar din cauza unei accidentări, îi este frică să se implice mai mult. De la bunica primește zilnic 5 lei să-și cumpere mîncare la școală.

UPDATE 25.02.2020

UPDATE 25.02.2020

I-am cumpărat lui Georgian aragaz, două perechi de încălțări, șosete și geacă de primăvară. Băiatul are nevoie de o alocație de 5 lei pe zi pentru pachet la școală.
UPDATE: S-au oferit două persoane sa doneze lunar cei 5 lei/zi pentru pachet.

UPDATE 05.03.2020

I-am dus lui Georgian haine, produse de îngrijire personală și i-am dat bani pentru pachetul de școală, bani care sa acopere costul pachetului pentru o lună.

UPDATE 11.04.2020

Am revenit cu pachet pentru sărbători și bani să își poată cumpăra alimente până va trece carantina.

UPDATE 15.06.2020

Am fost la Georgian să-i donăm bani și ne-am bucurat să vedem că, la doar 14 ani a folosit banii din alocația școlară pentru ași reface gardul.

VREI SĂ TE IMPLICI ÎN CAZ?