Cazuri

Un băiețel cu epilepsie are grijă de cei 5 frați mai mici

PREZENTARE CAZ

Avem în evidență o familie cu șase băieți. În casă mai locuiesc parinții și bunica. Impresia pe care am avut-o a fost că trăiesc într-o mare sărăcie și că singura persoană care muncește în acea familie este mama copiilor. Și tatăl pleacă la muncă, dar banii pe care îi cîștigă sînt cheltuiți pe alcool.

Copiii merg la școală și la grădiniță, ne-a impresionat Ionuț, băiatul cel mare, pentru că are grijă de frații lui, chiar dacă suferă de epilepsie. Am decis să-i ajutăm. Au trecut mai bine de doi ani de cînd îi avem în evidență, perioadă în care ne-am asigurat că vor fi mereu echipați cu tot ce trebuie pentru școală. Le-am dus diverse donații, ce au constat în alimente, haine, bonuri de masă, rechizite, le-am serbat zilele de naștere și am direcționat cîteva persoane la ei, care au ajutat de sărbători, dar și în timpul anului.

Acum cîteva zile am aflat că mama copiilor a fost în spital. Ajunsă acasă după o zi de muncă, găsind copiii neschimbați, nemîncați, femeia și-a întrebat soțul de ce nu a avut grijă de copii, acesta preferînd să bea toată ziua. Din cauza acelor vorbe, mama a fost bătută crunt și a ajuns la spital. În urma acestui conflict am aflat că bărbatul își bătea și copiii. Poliția a intervenit și un judecător a emis un ordin de interdicție, astfel că, agresorul nu se mai poate apropia de casa unde a locuit cu familia.

Mama este bine acum, dar în scurt timp va rămîne fără lemne și în acest sens va consta următorul ajutor pe care i-l vom acorda.

UPDATE 17.02.2020

Astăzi am vizitat din nou frații, le-am dus alimente, dulciuri, haine și jucării, iar pentru mamă, absorbante.

VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST CAZ?