Cazuri

„Mamaie, dacă ne poți aduce asta, suntem cei mai fericiți!”

PREZENTARE CAZ

Însoțiți de primarul comunei, am vizitat mai multe cazuri într-un sat sărac și îndepărtat din județul nostru.
Așa am găsit-o pe tanti Ana, necăjită de abandonul fetei, care și-a găsit rost în afara țării, lăsând în urmă o fetiță cuminte și isteață. Ginerele femeii a reușit să se angajeze recent, însă e plecat tot timpul, astfel că, Violeta e în grija bunicii. În gospodărie trăiește și străbunicul copilei, care e foarte bolnav și e dependent de aparatul de oxigen. Și tanti Ana e bolnavă, a trecut printr-o boală care a lăsat consecințe urâte.
Am rugat-o să ne spună cu ce ar dori să o ajutăm și singurul lucru pe care a îndrăznit să ni-l ceară a fost un aparat de radio și nu pentru ea, ci pentru tataie, ca să-i treacă timpul mai repede. Totuși, familia are mare nevoie de un frigider și fata de lucruri pentru școală.
Vrem să o ajutăm cu aparatul de radio, frigider, alimente, haine și rechizite pentru Violeta.

UPDATE 17 AUGUST

I-am cumpărat bunicii mult doritul frigider, iar Violetei i-am cumpărat încălțăminte, blugi, tricouri și rechizite pentru noul an școlar.

Am cercetat mai bine casa și am observat că tanti Ana, care a suferit o colostomie, doarme pe o saltea veche, sprijinită pe patru buturugi. Prin urmare, vrem să o ajutăm cu un pat și o saltea pe care să doarmă confortabil.

UPDATE 17 SEPTEMBRIE

Cu ajutorul sponsorilor, tanti Ana doarme de acum înainte într-un pat nou, pe o saltea nouă și se bucură și de alte produse necesare unui somn liniștit.

FII PARTE DIN SCHIMBARE