Cazuri

Crește singură trei copii la 19 ani!

PREZENTARE CAZ

Alexandra are 19 ani. Este nepoata vitregă a unei femei al cărei caz l-am preluat cu ceva timp în urmă, acest caz poate fi vizualizat aici.

Alexandra are trei copii (o fată de 4 ani, un băiat de 2 ani și încă o fată de 3 luni) și locuiește cu socrii. Mama ei e plecată, tatăl ei a murit. Socrii și soțul nu o ajută cu nimic. Singurul ajutor pe care îl primește câteodată vine de la preotul din sat. Situația din familie a fost confirmată și de reprezentantul unei instituții din sat cu care am mai colaborat.

Alexandra și soțul au fost plecați mai demult la cules de cireșe și cu banii câștigați, la insistențele ei, au ridicat o cameră, în continuarea casei socrilor. Singurul ei venit este reprezentat de alocația copiilor, din care trebuie să plătească și utilitățile din casa socrilor și alimente pentru copii, rechizite. Am întrebat-o dacă soțul cumpără mâncare pentru copii sau dacă îi lasă bani și mi-a spus că acest lucru se întâmplă foarte rar.

M-a rugat să o ajut cu o mașină de spălat și, în măsura în care va putea lăsa copiii la bunica vitregă, o să își caute de muncă.

FII PARTE DIN SCHIMBARE