Rapoarte

Scopul rapoartelor de activitate este de a oferi transparență cu privire la direcțiile(acțiuni, cazuri, proiecte) pe care le finanțăm din bugetul asociației.
Pentru a fi la curent cu ultimele acțiuni derulate, ne puteți urmări pe pagina de Facebook și pe Instagram.

2020

RA: 2020 - Aprilie

am ajutat o tânără și pe mama ei, care trăiesc în condiții mizere, cu bani de chirie. Familia este afectată economic din cauza covid19.

l-am vizitat pe Georgian (vezi cazul aici), pentru a-i dona alimente și bani.

am ajutat un tată ce își crește singur cei trei copii cu bani pentru o perioadă de timp.

am făcut un apel pentru a ajuta la strângerea de donații pentru două fetițe crescute doar de tată.

l-am ajutat pe băiatul care a fost martor la moartea mamei cu plata facturii restante la curente și cu alimente. Vezi cazul aici.

am făcut mai multe vizite unei familii cu patru copii, fără acces la apă potabilă. Le donăm periodic alimente, apă sau bonuri de masă. Vezi cazul aici.

am revenit la Georgian (vezi cazul aici), cu haine, produse de îngrijire, alimente și bani pentru pachetul de prânz la școală.

am făcut o vizită unui caz mai vechi (vezi cazul aici),pentru a le dona copiilor bonuri de masă. Le achităm lunar factura de lumină.

am făcut un apel pentru a ajuta un bărbat izolat din cauza pandemiei. Cazul a fost rezolvat.

RA: 2020 - Martie

am preluat un caz nou, un bărbat cu retard crește singur doi nepoți (vezi aici cazul). I-am ajutat cu alimente, bani și o tonă de brichete pentru foc.

am donat în cadrul proiectului Sprijin Pentru Educație(vezi aici cazul), rechizite și materiale didactice pentru cei mai săraci elevi din școala respectivă.

am cumpărat o mașină de spălat pentru un alt caz(vezi aici cazul) pe care îl avem în evidență, o familie cu cinci copii, care locuiește într-un sat izolat din județ, la 80 km distanță.

am făcut două vizite familiei (vezi aici cazul) care nu are acces la apă potabilă din oraș, pentru a le duce alimente și bani.

am reluat proiectul Pachetul De Prânz(vezi aici proiectul) și furnizăm sandvisuri si fructe, zilnic, pentru 110 copii saraci din cinci unitati scolare din județ.

am preluat un caz nou (vezi cazul aici) al unui băiețel crescut doar de tată, după ce mama lui a murit. Am vorbit la magazinul de lângă școală, să-i ofere zilnic băiatului, până la terminarea școlii un sandviș și un desert, pe care le vom achita lunar.

l-am vizitat pe Georgian(vezi aici cazul) pentru a-i duce diverse donații și bani.

am făcut două vizite și unui caz pe care îl avem de doi ani în evidență (vezi cazul aici), pentru a le duce copiilor bonuri, alimente și bani. Lor le plătim lunar factura la lumină.

RA: 2020 - Februarie

am făcut două vizite unui caz mai vechi(vezi aici cazul). Este vorba despre un băiat cu epilepsie care are grijă de cei cinci frați. În perioada asta au avut nevoie de mai mult ajutor, după ce tatăl a bătut-o pe soție atît de rau, incît a ajuns în spital. Tatăl are ordin de interdicție. Am ajutat familia cu bani pentru lemne, alimente, haine și a trecut peste această perioadă mai dificilă

am preluat un caz nou(vezi aici cazul), al unui băiat de 14 ani, abandonat de mamă, cu tatăl în pușcărie. Copilul este crescut cu greu de bunica lui. Și aici am făcut două vizite. Am ajutat băiatul cu haine și încălțăminte, televizor, ghiozdan, rechizite, aragaz și îi vom dona bani lunar pentru pachetul de școală, începînd din martie

am cumpărat o mașină de spălat pentru un alt caz(vezi aici cazul) pe care îl avem în evidență, o familie cu cinci copii, care locuiește într-un sat izolat din județ, la 80 km distanță

vizităm săptămînal o familie(vezi aici cazul) care nu are acces la apă potabilă din oraș, pentru a le dona bani, bonuri sau alimente și apă. Au nevoie mereu de ajutor pentru cei doi copii din patru care merg la școală, cu alimente pentru pachetul zilnic

am ajutat o familie(vezi aici cazul) cu trei copii, doi biologici și unul luat în plasament, toți cu handicap, cu bani pentru laptele celui mai mic copil și cu promovare pe pagina asociației. Au rămas fără acoperiș si au fost nevoiți sa se împrumute pentru reconstrucție. Timp de trei luni, nu mai au nici un venit, cardul mamei este oprit de persoana care le-a refăcut casa. În urma promovării, familia a primit donații financiare cît să depășească această perioadă

am avut întîlniri cu mai multe restaurante pentru a continua proiectul „Pachetul de prinz”(vezi aici proiectul). Anul acesta, datorită sponsorizarii primite de la Kaufland România, livrăm un sandviș și un fruct pentru 110 copii, cei mai săraci din cele cinci unități școlare unde am implementat proiectul

și luna aceasta i-am achitat căminul unuia dintre copiii pe care îi avem în evidență

continuăm să strîngem donatii de produse sau financiare pentru „Menstră gratis” și „Sprijin pentru educație”(vezi aici proiectul)

RA: 2020 - Ianuarie

ne-am întîlnit cu trei din cele patru femei care realizează produse handmade și le-am plătit produsele vîndute la evenimentul Momentum(vezi aici pagina Momentum)

am inițiat o nouă campanie pentru a promova aceste articole, prin care oamenii aveau opțiunea de a dona minim 30 lei și primeau în funcție de valoarea donației, un produs cadou.
Campania a fost promovată pe paginile de Facebook și Instagram ale asociației

am avut o zi de naștere luna aceasta, am mers la cumpărături și am vizitat aniversata pentru a-i oferi cadourile

am vizitat școala Năeni pentru a dona mamelor din localitate absorbante, pastile, scutece și șervețele umede pentru bebeluși.
Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului „Menstră Gratis”

tot la Năeni, am donat rechizite și materiale educative în cadrul unui proiect, care poate fi vizualizat aici

am echipat cu brichete pentru foc trei familii(vezi aici pag. proiectului)

am discutat cu directorul unei școli din județ posibilitatea de a reînscrie la ore un băiat ce a fost dat afară din casă de părinții alcoolici. Băiatul locuiește cu sora mai mare și a rămas repetent de 2 ori, deoarece părinții nu-l lăsau să meargă la școală

am donat haine, scutece, medicamente și șervețele umede pentru copii, unei mame care are un băiat de doi ani. Soțul ei e la închisoare

am forat un puț unei familii cu patru copii, proces care a durat două zile și s-a desfășurat astfel: în prima zi a venit echipa care a forat puțul timp de 9 ore; a doua zi am mers cu un instalator să facă un necesar de materiale în vederea montării unei pompe. A urmat achiziția materialelor, realizarea lucrării. În ultima etapă am făcut analize apei din puț(vezi aici cazul)

am plătit o rețetă pentru unul dintre copiii familiei amintite mai sus

ne-am întîlnit cu un angajat al unei școli din județ pentru a dona materiale didactice școlii respective

Chestiuni nerezolvate la finalul lunii:

am lansat un apel pentru a-i căuta de muncă unui bărbat de 31 de ani cu patru copii. Nu se poate angaja cu carte de muncă, nu are buletin momentan. Poate lucra orice, are experiență în construcții

este nevoie de ghete pentru trei frați, două ghete pentru fete mărimile 35 și 36, o pereche de ghete pentru băieți, mărimea 35. Articolele se duc personal familiei sau se livrează prin poștă. Familia locuiește la 12 km distanță de oraș

este nevoie de un cărucior sport pentru un copil de 1 an și 9 luni. Produsul se donează personal mamei, care locuiește la 15 km de oraș

Dacă puteți ajuta, vă rugăm să ne contactați prin mesaj privat, mail sau telefon

2019

Raport financiar 2019

Am continuat proiectul Pachetul de pranz pana la sfarsitul anului scolar si am avut in program 23 de copii carora le-am furnizat zilnic un sandvis si un fruct.

Am avut grija financiar de mama și băiatul unei femei care a murit de cancer în 2018.

Am dus la stomatolog doi copii care aveau probleme grave cu dantura.

Am renovat o alta camera pentru copiii unei familii numeroase, am mobilat-o cu paturi si le-am cumparat o soba
Am înscris la antrenamente de rugby câțiva băieți de la cazurile noastre.

Am livrat medicamente de raceala pentru copii, pentru cele mai sarace familii.

Am aniversat zilele de nastere ale mai multor copii si in acest an.

Am donat bani pentru doua mame care au ramas fara copii, pentru a acoperi costurile cu inmormantarea, cosciug si alte cheltuieli necesare.

I-am cumparat unei fetițe cu tetrapareză un aspirator medical, un cărucior si i-am donat bani.

Am cumparat si anul acesta cateva tone de brichete pentru cele mai sarace familii pe care le avem in evidenta.

Am continuat sa-l sustinem pe un baiat parasit de mama, cu tatal in puscarie, crescut de doi bunici foarte bolnavi.

I-am dus periodic alimente, i-am donat bani pentru haine sau pentru a acoperi alte nevoi, i-am cumparat brichete si i-am achitat o datorie de cateva zeci de milioane care se adunase la chirie.

Am vandut tricoturi confectionate de mame de la cazurile noastre, pentru a le ajuta cu un venit suplimentar. Am vandut si alte produse lucrate manual, in vederea strangerii de fonduri pentru alte mame.

Anul acesta am avut in grija o adolescenta parasita de mama si lasata, la propriu, in strada de tatal ei. I-am platit chiria, intretinerea, utilitatile, mancarea, am fost cu ea la Bucuresti pentru a face meditatii la coreeana. Fata are acum singura grija de ea (in 2020).

Am initiat un proiect de dezvoltare personala, ce are ca scop motivarea si inspirarea tinerilor din comunitatea buzoiana sa faca alegeri mai bune in viata sau sa vada optiunile pe care le pot avea in alegerea unei cariere.

Am donat bani pentru doua operatii de cancer la san, pentru doua mame. Femeile sunt bine acum.

Am ajutat cu materiale de constructie la reconstruirea unei case ale unei familii cu cinci copii.

Am donat si anul acesta sute de kg de alimente, dar am preluat mai putine familii decat anul trecut, deoarece au primit ajutor de la simpatizantii asociatiei sau s-au descurcat mai bine financiar.

Am mers la mai multe scoli din comunele buzoiene cu un proiect educativ, unde, alaturi de voluntari, elevii s-au bucurat de cursuri de psihologie, educatie financiara si au luat parte la ateliere de creativitate.

Am cumparat electrocasnice pentru doua familii.

Am cumpărat un solar pentru o familie cu trei copii. Familia cultiva pentru consumul propriu, dar vand produsele si in sat.

Am donat bani unei mame cu cinci copii, pentru tatal ei orb.

Am initiat un proiect nou, prin care am donat fetelor si femeilor sarace absorbante si medicamente pentru durere.

Am organizat primul Mars al Curateniei din orasul nostru.

Câteva poze de la acțiunile din 2019. Pentru a vedea mai multe poze, click aici.

2018

Raport financiar și de activitate 2018

În 2018 am furnizat pentru 31 de famili, pe tot parcursul anului, alimente de bază, produse pentru îngrijire personală și îngrijirea locuinței, îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente, scutece. Unor familii le-am donat bani, pentru că au demonstrat că pot gestiona în interesul copiilor resursele respective.
Pentru unele familii a fost necesară și anul acesta, achiziția de electrocasnice, brichete pentru foc, rechizite.

Am renovat două camere pentru două cazuri, ale unei femei singure și ale unor frați cu handicap. Am renovat și mobilat o cameră pentru doi frați crescuți de bunici și le-am amenajat o baie de la zero.

Am construit o casă pentru doi frați și mama lor, ce trăiau într-un mediu abuziv din cauza tatălui. Am și mobilat casa respectivă, inclusiv cu sobă.

Am plătit operația pe inimă a unei fetițe de 10 ani.

Am plătit operația de hernie a unui tată cu 5 copii.

Am plătit două controale medicale pentru un băiat cu o malformație sternală și un alt control pentru o mamă cu probleme cardiace. Am dus un bătrân la cabinetul medical și i-am plătit tratamentul. Acestuia i-am schimbat acoperișul.

Am aniversat 6 zile de naștere ale unor copii de la cazuri, le-am asigurat cadouri, pizza, tort și distracție în sezonul în care a fost posibil.

Am donat alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru un sat întreg.

Am început în decembrie proiectul Pachetul de prânz, prin care le-am oferit unui număr de 22 de copii săraci un sandviș și un fruct, în fiecare zi, la școală. Proiectul a continuat în 2019.

Am ajutat financiar mai multe luni o femeie căreia i-a murit fata și a rămas cu nepotul de 10 ani, cu handicap. Am plătit și pentru operația și tratamentul fetei, dar femeia nu a supraviețuit.

Mai sus am enumerat activitățile pentru care am alocat bani. Pe lângă cele de mai sus, am demarat proiectul Adoptă un copil, unde, persoanele interesate să ajute personal familiile sărace, și-au ales copii pe care să-i ajute cu alimente, bani, rechizite, ieșiri în oraș, haine, lemne, cadouri de sărbători și orice au avut posibilitatea.

Am dus doi băieți la stomatolog, care aveau grave probleme dentare.

Am promovat pe pagina asociației mai multe cazuri sociale, pe care nu le-am preluat, dar oamenii respectivi au primit donații pentru afecțiunile de care sufereau, pentru oeprații, pentru medicamente scumpe și, în general pentru alte probleme care făceau obiectul postării.

Nu putem scrie în câteva cuvinte munca care este în spatele a tot ceea ce se vede în poze, de la zecile de ore petrecute la cumparaturi, livrarea acestora la fiecare familie (si asta de mai multe ori intr-un an), căratul tuturor acestora, al sacilor cu haine. Alegerea meseriașilor care ne-au realizat lucrările, negocierea prețurilor, achiziția materialelor de construcție, in unele cazuri si livrarea acestora la familii, pentru ca nu avea cine sa o faca. Organizarea zilelor de naștere, drumuri și ore pentru a achiziționa tot ce era necesar. Verificarea cazurilor, verificarea solicitărilor cand era nevoie de bani, vorbit cu profesori la scoala, cu doctorii, cu vecini, cu preoti, la primarii. La fiecare livrare de brichete am fost cu șoferii dus-intors. Am carat donatii cu o căruță, pentru că drumul era înzăpezit. La fiecare renovare si constructie am fost zilnic pe șantier. Și ar mai fi de adăugat, dar încheiem prin a spune că 2018 a fost chiar un an plin.

Câteva poze de la acțiunile din 2018. Pentru a vedea mai multe poze, click aici.

2017

Raport Financiar 2017

În ianuarie 2017 am început activitățile de caritate și am avut ca obiectiv să asigurăm familiilor nevoiașe sau persoanelor singure cu dificultăți financiare, nevoile de bază, precum: furnizarea de alimente, produse de îngrijire, produse de igienă, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte. În unele cazuri am cumpărat lemne, electrocasnice sau am realizat lucrări de renovare a locuințelor. Am vizitat două centre sociale pentru a furniza alimente, precum Centrul pentru Copii din Berca și Centrul Social Copii din Glodeanu.
Am ajutat în total 33 de familii.

Câteva poze de la acțiunile din 2017. Pentru a vedea mai multe poze, click aici.

FII PARTE DIN SCHIMBARE