Proiecte

Menstră gratis!

? Cum afectează menstruația fetele și femeile sărace?
 Elevele lipsesc de la școală: nu au bani de absorbante sau au menstruația abundentă, se pătează și devin ținta glumelor;
În 2019, multe femei nu folosesc absorbante, ci cîrpe, tot din lipsa banilor;
nu au bani pentru pastilele care le-ar putea diminua durerile menstruale.

?‍?Această postare este mai mult pentru femei, voi înțelegeți ce înseamnă menstruația, voi aveți fete pe care le îngrijiți cît puteți de bine și vreți să le feriți de suferință.
? De aceea, lansăm o campanie prin care să le asigurăm pachete cu absorbante și pastile fetelor și femeilor sărace din mediul rural – MENSTRĂ GRATIS –
? Cum puteți ajuta?!
☑️ Puteți dona absorbante, orice marcă (fără absorbante interne) și/sau pastile pentru dureri menstruale (ibuprofen, nurofen, orice considerați).
☑️Puteți face pachetul pentru una sau mai multe femei. Un pachet pentru o lună poate să conțină: 10 absorbante (zi+noapte) + o folie pastile.
☑️ Puteți dona în conturile asociației, în lei, în europay pal  sau prin card revolut.
☑️ Puteți fi voluntar și să ne însoțiți pe teren pentru a împărți aceste pachete.
? Începem livrarea pachetelor din noiembrie.
? Pachetele se trimit prin curier pe adresa: strada Alexandru Marghiloman nr 9, localitatea Buzău, județ Buzău. Telefon: 0755 562 600.
? Ne puteți contacta și pe mail: office@impreunapentrubuzoieni.ro.
? Campania are ca obiectiv livrarea a cel puțin 100 pachete, pentru început.

UPDATE 8.11.2019

? Am plecat la drum cu un plan și anume, să oferim absorbante pentru trei luni unui număr de 50 de femei din Pogoanele. Pentru a realiza acest target, am contactat departamentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pogoanele, pe care ne-am bazat pentru a strînge aceste femei astăzi.

? Asistența Socială a fost informată de motivul pentru care voiam să venim acolo și exact cui vrem să ne adresăm, și cu o zi înainte de eveniment am sunat din nou pentru a confirma prezența noastră acolo. Doar că, nici o femeie săracă nu a venit să primească gratuit absorbante, ceea ce ar fi făcut munca noastră și donațiile voastre în zadar. Ba mai mult, ni s-a sugerat să lăsăm produsele acolo, în baza unui proces verbal,  în ideea că se va ocupa biroul respectiv de distribuirea acestora. Trei femei au venit la noi să le înmînăm pachete, pentru că aveau treabă în primărie, și nu pentru că ar fi știut de programul nostru. Ne-am mirat la un moment dat, cînd una dintre asistentele sociale ne-a prezentat o colegă spre a-i oferi absorbante, deși proiectul era destinat strict femeilor fără venituri.

? Am plecat din Primărie și ne-am îndreptat către Liceul Tehnologic, unde am fost cu o oră înainte la invitația consilierului pedagog, să cunoaștem fete care ar putea beneficia de programul nostru. Dacă am rămas cu absorbante, am decis să le împărțim acestor fete care provin din familii cu probleme grave sau foarte grave, fete care sînt însărcinate sau au deja copii acasă, fete sărace, care în ziua menstruației am aflat că se împrumutau de absorbante. Am oferit absorbante și celor două femei de serviciu. Așa a fost să fie și ne bucurăm că *cineva* ne-a îndreptat către acești copii.

? Alte beneficiare ale acestui proiect au fost o parte dintre mamele vizitate acum 3 săptămîni la Liceul Teoretic, mama cărora le-am promis că vom reveni cu absorbante și că le vom găsi *părinți adoptivi* pentru copiii lor. Poze găsiți aici.

UPDATE 16.01.2020

Pentru a doua ediție a acestui proiect am ales o altă localitate săracă, Năeni. De data aceasta am colaborat cu școala și a fost un succes, deoarece doamna director a chemat mamele la școală prin intermediul copiilor, iar prezența lor a fost garantată. Am anunțat că vom împărți 50 de pachete, fiecare pachet va ajunge unei femei pentru trei luni, dar am donat în cele din urmă, 80 de pachete, scutece și șervețele umede pentru bebeluși.